6672148713_4e2ab31099_zKatten trimmen is relatief nieuw in Nederland; het trimmen van honden is al wat langer ingeburgerd, maar voor katten is het zeker zo nuttig en noodzakelijk. Katten zijn andere dieren dan honden dus is het belangrijk op een andere manier met ze om te gaan. Kattentrimmen is dan ook een vak op zich.

Catchy is professioneel opgeleid voor het Katten trimmen zonder narcose. Daarnaast is Catchy ook gediplomeerd kattengedragstherapeut met veel kennis van kattengedrag, en dit wordt gebruikt tijdens het kattentrimmen zodat u er op kunt vertrouwen dat het trimmen op een respectvolle manier gebeurd met veel aandacht voor kattenwelzijn.

Bij de meeste katten is het mogelijk om ze zonder narcose te trimmen. Zeker als goed gekeken wordt naar het niveau van stress, angst en agressie dat de kat laat zien. De kat zal minder stress ervaren en is sneller klaar. Het trimmen vind onder rustige omstandigheden plaats en er is geen onnodig risico van een narcose.
Er zullen katten zijn waarbij het trimmen zonder narcose niet mogelijk is omdat ze compleet door het lint gaan, in die gevallen is het beter en minder stressvol om de katten onder narcose te trimmen.
Een kat die onder narcose getrimd wordt, loopt een aantal risico’s door de narcose en hierdoor zal het dier veel stress ervaren.  Bovendien is het trimmen onder narcose ook gevaarlijk omdat de huid slap is en inscheren vaker voorkomt.
Meestal is het prima te doen om de kat zonder narcose te trimmen met minimale impact op het lichaam.

Catchy trimt katten op vachtvriendelijke wijze. Dit houdt in dat de vacht zoveel mogelijk bespaard blijft en de vacht niet onnodig geschoren of ontwolt wordt. De behandeling verschilt per kat maar de insteek is dat er gedaan wordt wat nodig is om de kat van pijn door klitten en viltplekken te ontdoen en om zich weer beter in zijn vel te gaan voelen. Het trimmen gebeurd altijd in overleg met u als eigenaar voor de behandeling start.

Door je kat te laten trimmen help je je kat met z’n vachtverzorging