5339239070_1b086ceb87_zKunt u uw kat niet goed kammen en ontstaan er snel klitten? Of zijn er plekken op de vacht vervilt geraakt? Laat uw kat dan professioneel trimmen op een vachtvriendelijke manier met aandacht voor kattenwelzijn.

Langharige katten hebben veel vachtverzorging nodig. Het kammen moet dan ook regelmatig gebeuren want anders ontstaan er snel klitten. Dit komt omdat de pluizige onderwol haartjes in de vacht van de kat blijven zitten, zo verstrikt raken en een klit gaan vormen. Dit kan zeer snel ontstaan, soms zelfs al binnen een week.

Ook bij oudere katten of katten met overgewicht die niet meer makkelijk overal zelf bij kunnen komen ontstaan vaak snel klitten. Bij het trimmen wordt de vacht goed doorgekamt, de onderwol uitgedunt indien nodig en klitten voorzichtig uitgekamt. Vaak zitten de klitten in de oksels en liezen van de kat, plekken waar het voor een eigenaar moeilijk kammen is omdat de kat dit meestal niet goed toelaat.

Als de klitten groter worden en een vervilte plek vormen dan is uitkammen vaak geen optie meer omdat dit te pijnlijk is voor de kat. Dan is het beter om de klitten of vervilte plek weg te scheren. De haren groeien dan binnen 2-3 maanden weer netjes aan. Vervilte plekken trekken aan de huid en dit is erg pijnlijk voor de kat, dus het professioneel trimmen helpt de kat van de pijn af te komen. Vaak wordt de buik en achterkant van de kat geschoren zodat hier alle klitten weg zijn, maar wordt de boven en zijkant van de vacht netjes uitgekamd zodat de kat haar mooie vacht houdt maar wel van alle vervelende klitten is verlost.

IMG_1523Trimmen zonder stress

Als gedragsdeskundige voor katten hou ik het gedrag van uw kat nauwlettend in de gaten tijdens het trimmen om er zo voor te zorgen dat er zo min mogelijk stress ontstaat. Veel pauzes en veel afleiding zorgen ervoor dat de trimbehandeling aangenaam en zonder al te veel stress verloopt.

” Door je kat te laten trimmen help je je kat met haar vachtverzorging”