catchy kattenvachtverzorgingWordt u gek van de kattenharen in huis? Of heeft uw kat erg veel last van haarballen? Ook bij kortharige katten is trimmen erg nuttig om van deze problemen af te komen.

Bij kortharige katten laten de onderwolharen die onder de bovenste dekharen zitten los en vindt u deze vaak in huis of op kleding. Katten likken deze haren ook op bij het wassen en de kat zal hierdoor meer last van haarballen hebben. Vooral in de periodes in het jaar dat de temperatuur gaat veranderen zal de kat veel onderwol verliezen of aanmaken; in het voorjaar en najaar.

Als u uw kortharige kat 2x per jaar rond de overgang naar de lente en de herfst goed laat trimmen dan scheelt dit aanzienlijk veel haar in huis. De vacht van de kortharige kat wordt met speciale kammen goed uitgekamt zodat de onderwol indien nodig wordt uitgedund maar de dekharen keurig blijven zitten. Zo gaat de kat mooi glanzen, ligt de vacht weer mooi tegen het lijf aan en bent u en uw kat van losse haren verlost.

Veel oudere katten hebben last van artrose en kunnen niet goed meer overal bij om hun vacht te verzorgen. Vooral het achterste gedeelte van de rug en bij en onder de staart. Hier ontstaan dan vaak vettige plekken en plukken haar die aan elkaar gaan zitten en gaan klitten. Dit is ook vaak het geval bij katten met veel overgewicht die door hun omvang niet overal meer goed bij kunnen komen.
U kunt uw kat helpen met de vachtverzorging door hem te laten trimmen.

IMG_1962Thuis trimmen om stress te voorkomen

Catchy trimt katten bij u thuis zodat de kat zo min mogelijk stress hiervan ervaart. De kat is in zijn eigen vertrouwde omgeving en hoeft geen stress of angst te ervaren door hem te moeten vervoeren naar een onbekende omgeving. We nemen alle trimspullen voor een professionele trimbeurt mee, we hebben alleen een plekje nodig om de trimtafel neer te kunnen zetten.

” Door je kat te laten trimmen help je je kat met haar vachtverzorging”