Diana Kraa, Katten, vachtverzorging, kattengedrag, praktijkCatchy – vachtverzorging voor katten wordt gerund door Diana Kraa, Gedragstherapeut voor katten en Kattentrimster.

Hoe kan het ook anders: ik ben een groot kattenfan, al mijn hele leven. Mijn fascinatie met katten is al op jonge leeftijd begonnen met de huiskatten die we vroeger thuis hadden. Wat een mooie, eigenwijze beesten! Katten kunnen mij vertederen met hun gespin, verbazen met hun jachtinstinct, irriteren met hun vasthoudendheid maar bovenal ontroeren.

Ik heb een achtergrond in marketing en bedrijfskunde, waarin ik al vele jaren werkzaam ben. Een aantal jaar geleden wilde ik me meer verdiepen in het gedrag van katten. Ik heb toen de opleiding tot gedragstherapeut kat bij de Tinley Academie gevolgd en met succes afgerond. In 2012 heb ik Catchy – Praktijk voor kattengedrag opgericht en ben sindsdien werkzaam als gediplomeerd kattengedragstherapeut en aangesloten bij Tinley.

Omdat ik in mijn werk als kattengedragstherapeut vaak katten tegenkwam met vachtproblemen ben ik begonnen aan de Opleiding Professioneel Kattentrimmen zonder narcose bij de Martin Gaus Academie. Hier ben ik opgeleid om katten te helpen hun vacht te verzorgen op een manier die zo min mogelijk stress voor de kat veroorzaakt.
Het geeft veel voldoening om katten echt te kunnen helpen en ze te kunnen verlossen van klitten en een vervilte vacht.

Recentelijk heb ik het Certificaat Vakbekwaam Houder Honden en Katten behaald. Hiermee mag ik een kattenpension beginnen. Momenteel ben ik op zoek naar een goede locatie om een luxe kattenpension, het Catchy Cat Resort, te gaan beginnen.

Ik ben aangesloten bij Tinley gedragstherapie voor dieren en bij SPPD (Stichting Platform Professionele Diergedragsdeskundigen). Zie www.catchykattengedrag.nl voor meer informatie over kattengedrag.